Var det länge sedan du köpte nya kläder? Du kanske känner att det är dags att uppdatera din garderob lite. Då måste du först se om du har råd med detta. Att köpa ett flertal klädesplagg kan nämligen kosta en hel del. Skulle du inte ha pengar till detta finns det dock några tips på hur du kan få lite extrapengar.

Ett alternativ på vad du kan göra är att sälja gammalt guld du har. Det är inte ovanligt att vi har gamla smycken som bara ligger och samlar damm. Varför inte tjäna några kronor på dem istället? Att sälja guld är verkligen inte komplicerat. Du beställer endast ett brev från nätet, lägger i dina smycken och skickar tillbaka det. Sedan kommer företaget värdera guldet och sätta in pengarna på ditt konto.

Fler sätt att få lite extrapengar

Det finns tillfällen när du inser att du behöver nya kläder ganska snabbt, till exempel om du är gravid och det är dags att börja köpa mammakläder, eller om du gått ner i vikt och behöver nya klädesplagg.

Förutom att du kan sälja guld för att få lite pengar kan du även sälja andra saker som du inte använder. Det bästa är om du går efter vilken säsong det är, alltså om det börjar närma sig sommaren kan du sälja gräsklipparen om du inte behöver den. Du kan även sälja den gamla cykeln som bara står och skräpar. Är det vinter kan du istället sälja gamla vinterkläder och skor. Tänk dock på att endast sälja sådant som fortfarande är i gott skick.

Andra sätt att tjäna lite pengar är med betalda undersökningar. Dessa kan du delta i på nätet, allt som krävs är att du skapar ett konto på en hemsida som erbjuder undersökningar. Sedan kommer de skicka undersökningar de tror passar dig. Du får ofta några kronor för varje enkät.

Skulle du älska mode och att stå framför en publik kan du registrera dig för att bli statist i film och reklamer. Det finns hemsidor där du kan anmäla ditt intresse för olika uppdrag. Blir du kontaktad har du sedan möjlighet att klä upp dig i intressanta kläder och kanske vara med i en film eller liknande.

Ett sista tips på hur du kan tjäna extrapengar för att få råd med en ny garderob är att du hyr ut dina boenden. Om du äger en sommarstuga eller lägenhet som du inte bor i kan du tjäna en hel del genom att hyra ut den.