I dagens digitala samhälle har det blivit möjligt att beställa i princip allt online. Det har länge varit möjligt att klicka hem kläder, men nuförtiden kan du även beställa vin på nätet. Här kan du läsa mer om hur du bäst beställer dina favoritprodukter online.

Beställ vin på nätet

Att handla vin på nätet är ett relativt nytt fenomen för de flesta svenskar, trots att det har varit lagligt sedan 2007 när Rosengrendomen trädde i kraft. Domen fastslog att svenska privatpersoner kan importera vin från andra EU-länder via distanshandel och tillsammans med oberoende transportleverantörer. EG-domstolen slog fast att det tidigare förbudet i Sverige utgjorde en handelsrestriktion. Namnet ”Rosengrendomen” kommer från privatpersonen Klas Rosengren som drev ärendet till EG-domstolen. Idag finns det många aktörer som erbjuder vin på nätet. Vinoteket är en favorit hos många svenskar som vill beställa goda viner på nätet. Här kan du helt lagligt klicka hem goda viner från Frankrike, Spanien, Italien, Portugal och många andra länder. Om du vill testa flera olika sorter kan du med fördel beställa en färdig vinlåda där du får prova flera olika flaskor.

Beställ kläder online på ett hållbart sätt

Kläder online är ingen nyhet. Idag hittar du ett brett utbud av olika märkeskläder på nätet. I princip alla kedjor och varumärken erbjuder möjligheten att klicka hem produkter direkt från mobilen, datorn eller surfplattan. När det kommer till att handla kläder online är dock viktigt att inte handla mer än du behöver. Beställ inte hem tre olika storlekar av ett och samma plagg bara för att du vill testa vilken som passar bäst. Det bidrar till onödiga transporter och därmed utsläpp. Det är bättre att du rådgör med kundservice och beställer den storlek som du tror passar dig bäst. Framtiden för nätshopping, inte minst när det gäller textilindustrin, måste bli mer hållbar och du som konsument kan bidra till det.