Trots att Sverige är ett litet land finns det gott om stora företag. Inte minst inom klädindustrin, där Sverige generellt har lyckats väldigt bra.

Stora jättar från lilla Sverige

Inte minst handlar det om stora H&M som förutom är ett av Sveriges största företag, även tillhör världens giganter inom sin industri. Dock sker inte all produktion i Sverige, långt ifrån all, utan snarare en ytterst liten del. Det som sker i Sverige är ofta administrativt arbete, och liknande.

Men att tillverka tröjor, byxor eller andra kläder är något som inte sker lika mycket i Sverige. Oftast beroende på att det är mycket billigare att lägga produktionen i andra länder.

Hur som helst, i Sverige är ändå intresset för kläder och design, därtill även mode, väldigt stort. Något som också växer till sig rejält är branschen inom second hand. Sverige är generellt ett land där stora delar av befolkningen bryr sig om klimatet. Det gör att man vill vara en del av den gröna omställningen, och det lyckas man med genom att handla mer begagnade och använda kläder. Därför har second hand-butiker, och liknande ställen, ökat kraftigt de senaste åren.