Som hundägare är din hund säkert din ögonsten. Du satsar på att ge hunden den bästa och mest näringsrika maten, mycket kel och uppmärksamhet samt regelbundna besök hos veterinären. Men när det är kallt ute kan din fyrfota vän också behöva ha lite extra kläder på sig för att inte frysa. Här finns goda möjligheter att matcha dina och hundens kläder så att ni mår bra i kylan och samtidigt är välklädda.

Att hitta rätt hundkläder kan vara svårt, särskilt om du inte vet var du ska börja. Om din hund har en vacker päls kanske du vill hitta hundkläder som kontrasterar eller kompletterar dess färg och struktur. Med rätt hundskor och hundtäcken behöver din hund inte frysa, samtidigt som ett stort utbud gör det lätt för dig att matcha hundens kläder med dina egna.

Hundklädernas framtid

Precis som för människor har klädindustrin för hundar genomgått flera innovationer, där man börjat framställa kläder till husdjur i värmande och enkelt tvättbara material. Hundar finns numera i vart sjätte svenskt hem, och de ses som familjemedlemmar. De följer med på krogen, på jobbet och många andra ställen. Det finns därför ett stort behov av nya produkter, kläder och prylar för hundar. En del tycker det är knasigt med designade matskålar och sängar till hundar, medan andra vill matcha hundens liv helt med sitt eget.

Hundens och ägarens kläder

Din hund kan ha specifika behov av kläder, precis som du själv. Om du ofta fryser om öronen kanske du behöver en riktigt varm mössa under höst och vinter. På samma sätt kan långörade hundar behöva särskilda huvudbonader, så att de inte blir blöta i regnet eller att öronen faller i maten när de äter.

Klädernas framtid