Nu är våren här och för många innebär det en uppdatering av garderoben. Det som inte längre används ska bort och nya plagg hamnar istället på hyllorna. Men hur gör man för att både ha snygga kläder och även vara snäll mot miljön?

Välj rätt kläder

När det är dags att skaffa nya kläder är det viktigt att shoppa klokt. Besök gärna jackorbilligt.se, där du hittar ett brett sortiment av jackor. Jackorbilligt.se är en bra butik eftersom du kan hitta riktiga kvalitetsjackor som håller länge. Därför behöver du inte heller byta ut dem så ofta, vilket är bra för miljön. Dessutom är priserna bättre än på andra håll, så du kan behålla mer pengar i plånboken.

Ett annat tips är att välja kläder i bomull eller andra naturmaterial, eftersom de håller längre. Plagg i ull, cashmere, bomull, silke och linne är dessutom både snygga och bekväma. Ull håller dig riktigt varm på vintern, medan silke och linne känns lätta på sommaren.

Att handla i vintagebutiker eller second hand är inte heller fel. Kanske kan du till och med byta kläder med en kompis? Sannolikheten är stor att ni båda har plagg ni inte längre använder som den andra personen kan vara intresserad av. Det krävs inte mycket för att vara snäll mot miljön!